Arta fumatului

Savoarea trabucului autentic

Savoarea trabucului autentic

A fuma un trabuc este o adevarata arta pe care doar initiatii o pot patrunde. Caci, intr-adevar, pentru a degusta buchetul unei tigari de foi, fumatorul are nevoie de anumite cunostinte pe care insa nu le poate capata decat odata cu experienta. intrucat fiecare trabuc este unic si irepetabil, chiar si pentru cei mai rafinati dintre cunoscatori, a fuma un trabuc inseamna mai degraba a explora un univers necunoscut. Iar pentru a deslusi..
mai multe detalii
inceputurile

inceputurile

Productia de tigari de foi a inceput in prima jumatate a secolului XVII, la scara mica, pentru ca in anul 1827 sa ia fiinta prima fabrica de trabucuri impreuna cu brandul Partagas. Treptat, productia s-a diversificat si alte marci si-au facut intrarea pe piata: Por Larranaga (1834), Punch (1940), H.Upmann (1844), Ramon Allones (1845), Sancho Panza (1848), Hoyo de Monterey (1865), Romeo y Julieta (1875), El Rey del Mundo (1882) si Montecristo (1935). Gusturile au evoluat pe
mai multe detalii
Cuba si arta torcedorului

Cuba si arta torcedorului

Triburile indigene Taino din Cuba au folosit pentru prima data planta cunoscuta sub numele de “cohiba” in timpul unor ritualuri ceremoniale. Astfel, vechii indieni uscau si prelucrau plantele, devenite tutun, pe care ulterior le fumau in pipa. in anul 1492, europenii au aflat de acest obicei datorita lui Cristofor Columb si a echipajul sau si, treptat, cultivarea a inceput sa se realizeze organizat. America de Nord, India de Vest, Cuba, Turcia, Maroc si chiar Japonia au avut de-a lungul timpului un rol important
mai multe detalii
Tigarile de foi si gastronomia

Tigarile de foi si gastronomia

Daca initial fumatul trabucului in timpul mesei era considerat un pacat, treptat, gusturile s-au rafinat, iar astazi cunoscatorii asorteaza tigarile de foi cu cele mai fine preparate. Astfel, trabucurile puternic aromate, cu tente lemnoase, pamantii sau florale, dar care sunt, in acelasi timp rotunde si bogate in uleiuri esentiale, se potrivesc preparatelor specifice bucatariei continentale. Natura condimentelor asiatice face si mai dificila selectia trabucurilor potrivite. Cunoscatorii
mai multe detalii
Pentru neinitiati

Pentru neinitiati

Cei neinitiati in arta fumatului ar trebui sa stie ca, pentru a gusta din plin buchetul tigarii de foi, trebuie, mai intai, sa urmeze cativa pasi, intr-o maniera corecta. Se incepe cu taierea trabucului. Aceasta “operatie“ trebuie implinita cu mare atentie, drept, astfel incat sa nu se taie prea mult din capatul tigarii de foi (fiindca va arde prea repede) sau prea putin (fiindca va fi mai greu de simtit
mai multe detalii