Pentru a continua navigarea pe site, trebuie sa confirmi ca ai peste 18 ani


Directiva Consiliului CE 2001/37/CEE

Tutunul Dauneaza grav sanatatii

Trabucuri Republica Dominicana

Republica Dominicana este considerata cel mai mare producator de trabucuri. Insa daca este sa vorbim despre trabucurile din Republica Dominicana vorbim despre calitate si nu cantitate. Pasionatii de trabucuri pretuiesc trabucurile dominicane pentru aroma si gustul lor distinctiv, care sunt pur si simplu mai bogate si mai satisfacatoare decat ale oricarui alt trabuc din lume.

Unul dintre motivele pentru care trabucurile dominicane ies in evidenta este datorita tutunului de o foarte buna calitate crescut pe insula. Solul fertil si clima perfecta ale tarii sunt extrem de potrivite pentru cresterea recoltei. Asta se intampla in special in partea luxurianta central-nordica, Yaque Valley, unde se spune ca este recoltat tutunul de cea mai buna calitate din Republica Dominicana. Pana si producatorii de trabucuri care nu isi au originea in Republica Dominicana se mandresc cu faptul ca produsele lor sunt realizate cu tutun de provenienta dominicana.

Un alt motiv pentru care trabucurile din Republica Dominicana sunt atat de populare este datorita contextului politic in care au aparut.

In momentul in care a fost pus embargo-ul cubanez, cand toate produsele din tutun au devenit proprietatea statului, fermierii din Cuba au migrat in America de Sud. Multi dintre ei, datorita conditiilor similare ale climei si solului, s-au stabilit in Republica Dominicana. Acei fermieri, care urmau sa devina legend in industrie, erau descenti din familii de producatori renumiti de trabucuri, si aveau multi ani de experienta lucrand pe campurile din Cuba. Odata ce si-au pus bazele in tara ce i-a adoptat, au inceput sa cultive samanta cubaneza de calitate superioara pe care au adus-o cu ei, si au inceput sa creasca tutunul care a castigat renume mondial.

Cele mai bune trabucuri din Republica Dominicana sunt cunoscute pentru faptul ca sunt extrem de bine construite, au gust pregnant si pun la dispozitie acea calitate pentru intreaga gama de tarii (de la slaba la tare).

Produse pe pagina: