Pentru a continua navigarea pe site, trebuie sa confirmi ca ai peste 18 ani


Directiva Consiliului CE 2001/37/CEE

Tutunul Dauneaza grav sanatatii

Trabucuri

Trabucurile reprezinta o nisa a industriei de tutun si, in general, sunt produse premium. Daca ar fi sa oferim o definitie pentru trabuc, aceasta ar fi un manunchi de frunze de tutun, intregi, prelucrate anterior si rulate intr-o anumita forma si dimensiune.

Istoria trabucurilor incepe acum multe secole in urma, existand mult dovezi care demonstreaza ca civilizatiile antice fumau manunchiuri de frunze de tutun, legate. Insusi Columb, la debarcarea sa pe insula Cuba in cadrul expeditiilor din noile teritorii povestea ca bastinasii fumau ceea ce numeau cohibe, descrise ca fiind manunchiuri de tutun in ceremonii speciale.

Astazi, trabucurile sunt produse de lux, cu provenienta tot mai diversa. Astfel, exista pe piata trabucuri cubaneze, trabucuri dominicane, dar si trabucuri cu tutun din Nicaragua, Brazilia, Peru, etc., precum si trabucuri cu mixuri de frunze de diverse tipuri.

Un trabuc este un produs 100% natural, ce contine doar tutun, fermentat si maturat folosind proceduri naturale, fara aditivi. In general, in componenta unui trabuc intra cel putin 5 frunze, avand 3 parti: umplutura sau filler, frunza de legatura sau binderul si wrapper-ul, ultima frunza, cea care da aspectul produsului finit. Trabucurile premium, de exemplu trabucurile cubaneze (Cohiba, Montecristo, H. Upmann, Partagas, etc.) sau cele dominicane cum sunt La Aurora sau Arturo Fuente sunt rulat manual, fara interventia utilajelor in procesul de productie.

Produse pe pagina: