Pentru a continua navigarea pe site, trebuie sa confirmi ca ai peste 18 ani


Directiva Consiliului CE 2001/37/CEE

Tutunul Dauneaza grav sanatatii

Trabucuri Nicaragua

Fiind cea mai mare tara din America Centrala, Nicaragua reprezinta o destinatie turistica populara renumita pentru plajele de vis, padurile tropicale luxuriante, activitatea vulcanica si, desigur, culturile magnifice de tutun. Diversitatea reliefului si a culturii statului se reflecta si asupra trabucurilor din Nicaragua, recunoscute ca fiind extrem de rafinate.

Trabucurile din Nicaragua sunt realizate din tutunul tipic al acestei regiuni, cu aroma si gust puternice, datorate pamantului vulcanic bogat in nutrient. Majoritatea blend-urilor de trabucuri din Nicaragua sunt extrem de diverse insa tutunul lor are cu precadere o aroma pamantie.

Pana acum cativa ani, popularitatea trabucurilor din Nicaragua in randul marilor consumatori din America (unde cele cubaneze sunt interzise) se situa in urma celor din Republica Dominicana si Honduras. Recent, acestea le-au devansat total pe cele din Honduras, in primul rand datorita solului, care este similar celui din Cuba in ceea ce priveste textura si compozitia chimica.

Tot mai multe ferme de cultivare a tutunului incep sa apara, in special in zonele vailor fertile, Jalapa si Estelí, unde sunt crescute fillere, bindere si wrapper splendide, care dau personalitatea trabucurilor din Nicaragua. Recent, si zona Condega, din apropierea Estelí si granitei cu Honduras, a devenit un areal propice cultivarii de tutun, ca si insula Ometepe, cu cei doi vulcani ai sai din mijlocul lacului Nicaragua.

Produse pe pagina: