Pentru a continua navigarea pe site, trebuie sa confirmi ca ai peste 18 ani


Directiva Consiliului CE 2001/37/CEE

Tutunul Dauneaza grav sanatatii

Iata de ce wrapperul trabucului este important

Iata de ce wrapperul trabucului este important

Trabucurile sunt compuse din trei componente principale: invelisul (wrapper), liantul (binder) si umplutura (filler). Wrapperul este frunza pe care o vedem la exterior, aceasta este atent aleasa deoarece este responsabila pentru aspectul si estetica acestuia. Aceasta este foarte importanta, orice cunoscator iti va spune ca wrapperul este cea mai importanta frunza de tutun.

Asadar, haideti sa vedem de ce este atat de importanta?!

  1. Wrapperul este cea mai scumpa frunza de tutun a unui trabuc

Aspectul trabucului este foarte important, cultivarea si intretinerea soiului de tutun pentru aceasta frunza este foarte costisitoare. Prin urmare, aceasta are nevoie de umbra si anumite ingrijiri speciale, acestea se fac cu regularitate pentru a se asigura ca frunza nu dezvolta vene proeminente, nu capata pete si in acelasi timp isi pastreaza elasticitatea. Daca aspectul final nu este conform cerintelor, frunza nu se mai califica ca wrapper.

  1. Cea mai savuroasa si fina componenta a trabucului

Wrapperul este „finisajul” unui trabuc, stabileste calitatea si aspectul trabucului. Frunzele sunt atent selectate si se separa, inclusiv procesul de fermentare este diferit. Acesta este foarte subtire si se poate rupe foarte usor in procesul de rulare, prin urmare, procedura de rulare a trabucului este una foarte migaloasa si necesita foarte multa atentie si indemanare.

  1. Culoarea indica intesitatea unui trabuc? Nu!

Anumite persoane asociaza culoare trabucului cu intensitatea (taria) acestuia, culoarea inchisa sau textura indica adesea un fum puternic, iar un wrapper deschis la culoare indica un fum usor spre mediu, insa, aspectul poate fi inselator. Culoarea unui trabuc nu este un indicator al intensitatii, acesta divulga tipul de seminte si tehnica de crestere a tutunul folosit. Totul se rezuma la intensitatea razelor solare care au „atins” frunzele prin panza care le acopera. In consecinta, trabucurile dintr-o cutie care au aceeasi intensitate au culori diferite. Daca te vei uita cu atentie intr-o cutie de trabucuri, vei vedea ca acestea sunt puse de la cel mai deschis pana la cea mai inchis la culoare, de la stanga la dreapta.

  1. Culoarea wrapperului indica aroma unui trabuc

Conform experților ambalajul contribuie la aromele trabucului cu aproximativ 10%, în concluzie, wrapperul tinee mai mult de estetica unui trabuc și nu influenteaza intensitatea. Culorile mai pot fi indicatori de origine a provenientei frunzei de tutun, iti poti da seama daca acesta este crescut si cultivat in Exuador, Statele Unite, Cuba, Nicaragua sau alte tari. Frunzele de tutun care sunt folosite ca wrapper sunt de aproximativ 50 de tipuri, insa, acestea provin din patru tipuri principale: Connecticut, Corojo, Habano și Maduro. In general, majoritatea le clasifica in doua categorii: Natural (crescut la lumina soarelui) si Maduro (crescut acoperit de panza sau la umbra copacilor). De aici poti face o separare si de gust, wrapperul natural dezvolta arome mai lemnoase si usoare, wrapperul maduro ofera arome pamantii si totodata dulci.

  1. Wrapperul ofera savoare in proportie de 60-90%?! Adevar sau mit?

Totul depinde de marimea trabucului, cu cat este mai mic, wrapperul poate avea o influenta mai mare asupra aromei. Atunci cand trabucul este mai mare, aroma pe care acesta o elibereaza este subtila, doar o persoana care are experienta va simti notele fine pe care acesta le ofera.